De Bosklopper Tapes

Bert Hadders en de Nozems

De aanschaf van een tweedehands bandrecorder op de rommelmarkt tijdens Koninginnedag is de basis voor de komende theater optredens van Bert Hadders en de Nozems.(2015/2016)

De plastic zak met banden die gratis bij het apparaat geleverd werden bleken namelijk afkomstig uit de nalatenschap van antropoloog Gradus J. Bosklopper. Deze Groningse wetenschapper heeft tijdens zijn leven vele tientallen opnames gemaakt van veenkoloniale artiesten.

Uit deze opnames blijkt dat er al in de jaren vijftig en zestig op hoog niveau gemusiceerd werd in de Drents-Groningse Veenkolonies. De opnames zijn echter van dermate slechte kwaliteit dat er van opnieuw uitbrengen geen sprake kan zijn. Hadders heeft het daarom op zich genomen de liedjes opnieuw te arrangeren en uit te voeren om deze muzikale schat voor het nageslacht te bewaren.

Met regelmaat speelt hij een van deze liedjes in zijn rubriek in het RTV Noord programma De Centrale. Nu is het tijd om dit repertoire in de theaters te brengen. Hadders wordt daarin bijgestaan door zijn band De Nozems, aangevuld met gastmuzikanten.

http://www.carmenschilstra.nl/uploads/images/rechterkolom/Bosklopper presentatie.jpg
http://www.carmenschilstra.nl/uploads/images/rechterkolom/Bert Hadders en de Nozems prev-5087.jpg
http://www.carmenschilstra.nl/uploads/images/rechterkolom/Bert Hadders.jpg